Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-

Self- inflated slaapmat

Self- inflated slaapmat

Selfinflated slaapmat: behoorlijk populair

Op het gebied van kampeerartikelen vinden veel vernieuwingen plaats. Zo had je vroeger enkel standaard luchtbedden die je met een pomp moest opblazen. En dat was een flink karwei! Als alternatief is er altijd het slaapmatje geweest. Een slaapmatje brengt weinig werk met zich mee maar het neemt veel ruimte in beslag tussen de bagage.

Tegenwoordig zijn de selfinflated slaapmatten dan ook erg populair. Wanneer een selfinflated slaapmat leeg is kunt u hem opgerold opbergen zoals u ook uw slaapzak opbergt. De matjes worden altijd geleverd met riempjes zodat u ze zo strak mogelijk kunt oprollen en vastmaken. Ook wordt een selfinflated slaapzak altijd geleverd in een opbergzak.

Het gebruiken van een selfinflated slaapmat

Wanneer u het matje wilt gebruiken hoeft u enkel de dop aan de korte zijde van het matje open te draaien. De slaapmat zuigt zichzelf vervolgens vol met lucht. Wanneer het slaapmatje vol is draait kunt u de dop dichtdraaien en daarna is het matje klaar voor gebruik.

Een selfinflated slaapmat is ideaal voor kampeerders die op rondreis gaan. Wanneer het matje is opgerold neemt het weinig ruimte in beslag en kunt u het dus makkelijk meenemen, bijvoorbeeld aan uw backpack rugzak. De matjes zijn namelijk ook licht van gewicht.

Het klaarmaken van deze slaapmatten brengt weinig tijd met zich mee en dat is zeker fijn wanneer u dit meerdere keren moet doen tijdens uw vakantie. De selfinflated slaapmatten voelen erg zacht aan en liggen comfortabel. Wel blijven zij ook opgeblazen redelijk dun waardoor ze perfect zijn voor kleinere tentjes.

Ruim assortiment vindt u bij ons!

Naast rondreizigers maken ook festivalgangers dankbaar gebruik van de selfinflated slaapmatten. Wanneer je zo weinig mogelijk bagage mee wilt nemen kies je voor een selfinflated slaapmat! De slaapmatten zijn alleen te verkrijgen in een eenpersoons uitvoering.

Vanwege de grote populariteit van deze slaapmatten spelen steeds meer kampeermerken in op deze trend. Er is dan ook een ruim aanbod van slaapmatten door verschillende aanbieders. Bekende merken zoals Nomad en Human Comfort hebben verschillende selfinflated slaapmatten in hun assortiment. Deze matten zijn voorzien van een anti sliplaag en worden geleverd met een reparatiesetje. Human Comfort maakt ook matrashoezen voor selfinflated slaapmatten.

Deze hoezen kunnen ook gebruikt worden voor matjes van Nomad, Exped en Polydaun. Een matrashoes is te adviseren bij een selfinflated slaapmat omdat zij koud kunnen aanvoelen omdat ze dun zijn. De slaapmattenvan Thermarest worden altijd geleverd met een matrashoes. Deze merken maken ook slaapzakken zodat u altijd een bijpassende slaapzak kunt kopen om uw kampeeruitrusting compleet te maken.