Onderdeel van
Bax Totaalrecreatie BV

U heeft niets in uw winkelwagen.

  • Achteraf betalen
  • Veilig betalen
  • 20.000 m² aan showroom
  • Levertijd binnen 2 werkdagen
  • Gratis verzending v.a. € 99,-
Profiteer nu van extra korting op de Nomad Ultimate XW 10.0 slaapmat!

Slaapmatje kopen

Slaapmatje kopen

Als u tijdens u vakantie verblijft in een hotel, is een slaapmatje kopen niet nodig. Wanneer u gaat kamperen is een slaapmat echter wel van groot belang om de nacht comfortabel door te brengen. Bax Totaalrecreatie heeft een breed assortiment van verschillende soorten en maten slaapmatten. Ook vindt u hier slaapmatten van bekende merken zoals Exped en Polydaun. Een goede kwaliteit slaapmatje kopen doet u bij Bax Totaalrecreatie.

Hoe dikker en hoe groter het slaapmatje is, hoe comfortabeler het zal liggen. Bij een slaapmatje kopen moet u zich enkele dingen afvragen:

  • Hoeveel ruimte heeft u in uw tent voor uw slaapmatje?
  • Hoe zwaar mag het slaapmatje zijn? Als u met de auto gaat, kunt u een zwaarder slaapmatje kopen dan  wanneer u gaat backpacken of als u hem gebruikt voor een fietsvakantie.
  • Welke mate van comfort moet het slaapmatje bieden? Dit is vooral afhankelijk van hoe lang u op vakantie gaat en welke eisen u stelt aan het slaapmatje.

Zelfopblaasbare slaapmatjes zijn lichter dan de gewone luchtbedden en ze gaan minder snel lek. Belangrijk bij een slaapmatje kopen is, dat u slaapmat voldoende ruw is. Let hier goed op bij een slaapmatje kopen, want het is vervelend als u slaapzak van uw slaapmat afglijdt.

Driekwart slaapmatje kopen

Naast de traditionele slaapmatten, kunt u ook nog het‘driekwart’ slaapmatje kopen. Dit is een slaapmat waarbij alleen het gebied tussen uw schouders en uw knieën op de mat ligt, deze slaapmat is niet geschikt voor koude omstandigheden.

Het voordeel van deze slaapmat is wel dat u ruimte bespaard, maar het comfort is wel een stuk minder. Deze driekwart slaapmat is ideaal voor kleine kinderen. Een slaapmatje kopen doet u nu bij Bax Totaalrecreatie.

Slaapzak

Naast een slaapmatje kopen is een slaapzak ook van groot belang als u gaat kamperen. Het is slim om van te voren goed onderzoek te doen naar de temperaturen die ’s nachts in het land van bestemming voor kunnen komen, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als u weet welke temperatuur het ’s nachts ongeveer is kunt u hier de kwaliteit van uw slaapzak op af stemmen. Wanneer u te maken krijgt met verschillende klimaten kies dan voor een slaapzak die geschikt is voor verschillende temperaturen.

Bij het aanschaffen van een goede slaapzak is het slim om te kijken hoe groot de slaapzak is als hij ingerold is. Een donzen slaapzak kan vaak veel kleiner opgeborgen worden en isoleert ook beter. Bij het kopen van een slaapzak, is een lakenzak altijd aan te raden. Het voordeel van een lakenzak is dat deze veel gemakkelijker te wassen is dan een hele slaapzak.